BERGEN – Het college wil alle inwoners van bergen betrekken bij de keuze voor het ontwerp van het nieuwe Dorpsplein en de nieuwbouw op de Harmonielocatie in het centrum van Bergen.

Waar normaal gesproken een team van deskundigen hier een ontwerp uit kiest, wil het college dat een vijftal inwoners aanschuift en meestemt over het ontwerp dat het beste past in het centrum van Bergen.

Binnenkort volgt een oproep in de gemeentekrant en op www.bergen-nh.nl/mooi-bergen. Uit alle aanmeldingen worden blind vijf personen getrokken.

Het huidige kwaliteitsteam -het zogenaamde Q-team- is een team van stedenbouwkundigen, architecten en historici.
Zij adviseren het college bij nieuwbouw en verbouwingen in het centrum van Bergen en bij plannen die vallen onder het project Mooi Bergen.

Het college wil dat vijf inwoners uit het dorp Bergen aanschuiven bij de vijf leden van het Q-team. Dit zogenaamde ‘Q-team plus’ zal in een openbare vergadering onder leiding van een onafhankelijke voorzitter een keuze maken voor een ontwerp.

Ontwikkelaars Bot Bouw en Schrama BV zijn op dit moment bezig met hun plannen voor het nieuwe dorpsplein en de harmonielocatie. Als die plannen doorgaan, moeten zij elk drie schetsontwerpen laten maken door verschillende architectenbureaus.

Naar verwachting presenteert Schrama al in het najaar drie schetsontwerpen.
Ook Mooier Bergen is bezig met het maken van plannen. Deze worden ook meegenomen.

De bewonersvereniging Bergen Centrum liet in het Noordhollands dagblad weten niet gelukkig te zijn met de aanpak van het college.

Zij heeft vrees buiten spel te worden gezet.

Geef een reactie