BERGEN NH – In het weekend van 11 en 12 september vinden de Open Monumentendagen plaats. Ook in de gemeente Bergen zijn vele monumenten en musea toegankelijk en zijn er tal van activiteiten.De Monumentendagen starten vrijdag 10 september om 16.00 uur officieel in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef.

De Bergense historicus Frits David Zeiler schreef de teksten voor de nieuwe brochure en geeft een korte inleiding hierop. Daarna overhandigt hij het boekwerkje aan wethouder Arend Jan van den Beld (Erfgoed en Cultuurhistorie).

In de brochure is aandacht voor beschermde monumenten en voor een aantal bijzondere niet-monumenten zoals Maritiem Centrum de Pinck, Museum Vliegveld Bergen en Gasterij ’t Woud. Het volledige programma voor 11 en 12 september staat in een overzichtelijk inlegvel, met plattegrond en openingstijden waarop staat welke gebouwen op zaterdag en zondag kunnen worden bezocht.

De brochure kan worden opgehaald bij de deelnemende monumenten en in het gemeentehuis. Zie voor meer informatie de website van de gemeente Bergen www.bergen-nh.nl.Foto: ‘t Oude Raethuys in Bergen (Bron foto: Gemeente Bergen).