BERGEN – Annelies Anema, sinds de gemeenteraadsverkiezingen 2018 fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bergen-Egmond-Schoorl, is per direct gestopt met al haar politieke werkzaamheden. Haar collega Hans Haring vervangt Anema als fractievoorzitter.

Hij stelt: “De manier van politiek bedrijven, zoals dat op dit moment in Bergen gebeurt, is voor Annelies niet langer aanvaardbaar en een bedreiging voor haar gezondheid”.

Annelies Anema stapte 2,5 jaar geleden in de politiek na zelf eerst een juridische strijd met de gemeente te hebben uitgevochten. Anema: “Mijn negatieve gevoel wilde ik omzetten in een positieve bijdrage aan de samenleving, maar nu ‘van de andere kant’.

”Zij werd echter teleurgesteld in de manier van samenwerking binnen en naast de Raad. “Dat heeft geresulteerd in het feit dat ik nu drie weken thuis ben wegens gezondheidsredenen. Je kunt politiek niet uitschakelen, het speelt de hele dag.

Ik heb besloten om te stoppen als raadslid, omdat mijn gezondheid voor alles gaat. Ik kies voor mijn rust en mijn gezin.” De fractie ervaart het stoppen van de gedreven collega als een enorm verlies: “Annelies is enorm sociaal bewogen, maar ook erg emotioneel.

Het is voor haar moeilijk een telefoontje onbeantwoord te laten of een mailtje even niet te lezen.

Resultaat is dat ze bijna de hele dag met het werk bezig was, alle dagen van de week inclusief het weekend. In de ingewikkelde situatie, waarin de gemeente Bergen op dit moment verkeert, is dat moeilijk vol te houden.”

De raadszetel van Annelies Anema gaat per 1 november worden opgevuld door Meis de Jongh.