BERGEN – Aquarius, het ouderkoor van de Adriaan Roland Holstschool in Bergen is dertien jaar geleden opgericht door de dirigent die als docent op deze school werkzaam is. Ouders stelden hem de vraag of hij hen ook de liederen kon leren waar de kinderen al zingend mee thuis kwamen.

Het (kinder)schoolrepertoire is het koor inmiddels al jaren geleden ontstegen en onder de bezielende leiding van Lupko Koetje werd de blik op de Balkan en de landen aan de Zwarte zee gericht.

Door regelmatig gastdocenten (o.a.Keti Tsiklaurie uit Georgië, Teodora Dimitrova en Svetla Kaludova uit Bulgarije) uit te nodigen wordt het repertoire van Aquarius steeds weer verrijkt.

Het koor zong tijdens concerten altijd a capella, totdat in 2014 het Armeens Oratorium werd ingestudeerd. Met een groep muzikanten is een samenwerking aangegaan en werd het Armeens Oratorium meerdere keren uitgevoerd in de regio.

Op vrijdag 27 mei verzorgen koor en orkest in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude weer een avond vol muziek uit de Balkan en omstreken. Behalve bekende instrumenten bespeelt het orkest ook de shevi, kaval, darbouka en tapan, de instrumenten die mede het echte Balkan geluid opleveren.

Kooger Kerk, vrijdag 27 mei, aanvang 20.00 uur. Entree €7,50, kinderen tot 16 jaar €5,00. Reserveren: tel. 06-46367046 of via kooraquarius@gmail.com

Geef een reactie