SCHOORL – Zaterdag om 14:30 uur wordt KunstCentrum de Kim in het voormalige schoolgebouw van de Oosterkim in Schoorl feestelijk geopend door wethouder Odile Rasch.

Iedereen kan die dag tussen 14:00-17:00 uur binnenlopen en kennismaken met de kunstenaars en hun werk.

Er is een workshop elfensieraden maken, je kunt meewerken aan een kunstwerk en poppentheater Belletje Sterk geeft een voorstelling.

Maak kennis met de kunstenaars en hun werk:
• Carlijn Mens, kunstenaar
Zou je mee willen werken aan het nieuwste project van Carlijn Mens? Ze werkt met houtskool op papier (oude kleding aan!). Zaterdag open atelier vanaf 11.00 uur.

• Maritha Munster
Floraal vormgever en schilderes houdt open atelier.

• Annemarieke Kok
Creativiteit in stem en lichaamswerk. Vrouwencirkel. Zaterdag 16.00 uur elfensieraden maken , kinderliedjes en mantra.

• Theatergroep Ila van der Pouw
Theatergroep Ila van der Pouw is bezig met de bouw van Jeugdtheater de Kim in de aula van de school. Hierin kun je alvast een kijkje nemen. Op zondag 5 juni openen de deuren en zullen regelmatig haar voorstellingen daar gespeeld worden. Volg het nieuws over jeugdtheater de Kim op Facebook.

• Vincent Bakkum is kunstschilder.
• Simon Bakker
Simon Bakker: schilder, coach en systemisch werk (familie- en organisatie-opstellingen; www.gaia-opstellingen.nl). Hij zal aanwezig zijn in het atelier voor meer info.

• Rachel Bunder
Met veel kleur en expressie maakt Rachel Bunder al vele jaren collages waarbij verschillende materialen en technieken gebruikt worden. Het verwerken van industrieel karton is haar nieuwste uitdaging waarbij steeds grotere werken ontstaan. Het nieuwe atelier in KC de Kim komt dan ook als geroepen. Zaterdag zal ook haar deur open staan voor belangstellenden.

• oppentheater Belletje Sterk
Poppentheater Belletje Sterk van Ellen Scholten speelt overal. De eerste voorstelling in KC de Kim is zaterdag om 15.30 met Vrouw Holle.

De Oosterkimschool stond voor kort leeg, omdat er minder kinderen in het dorp wonen.

Wethouder Odile Rasch is voorstander van het tijdelijk ter beschikking stellen van leegstaande gebouwen aan kunstenaars. Dat zorgt voor een bloeiend cultureel leven. Ook in de oude brandweerkazerne in Bergen zijn onlangs tijdelijke ateliers gerealiseerd.

Uiteindelijk zal de locatie van de Oosterkimschool gebruikt worden voor woningbouw.

Geef een reactie