Update maandag 10 juni, 11.26 uur.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de auto die zondagmiddag in het water belandde in Egmond aan den Hoef. De auto stond op de handrem, zo bleek toen het voertuig uit het water was getakeld. Dat laat een politiewoordvoerder weten aan RTV80. De politie meldt verder dat de bestuurder van de auto aangifte heeft gedaan. Deze eigenaar zegt zelf niet verantwoordelijk te zijn voor het incident.

Zondag 9 juni, 17.15 uur

EGMOND AAN DEN HOEF – Een auto raakte zondagmiddag te water langs de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef. Dat gebeurde rond 16.45 uur. Er zijn geen slachtoffers.

De achterkant van de auto stak boven het water uit toen de politie en de brandweer arriveerden. Een politiewoordvoerder laat aan RTV80 weten dat het niet meteen te zien was of er mensen in het voertuig zaten. Daarom is een duikteam van de brandweer opgeroepen. De eigenaar van de auto kwam ter plaatsen en liet weten dat de auto leeg in het water lag. Het duikteam kwam tot dezelfde conclusie.

Vermoedelijk is de auto over een botenhelling in het water beland. Volgens de woordvoerder is het ‘gek’ dat de auto op de handrem stond. “We onderzoeken daarom nu of er opzet in het spel is.” (Foto’s: RTV80).