SCHOORL/ GROET/ NOORD-SCHARWOUDE – De bakkerijvestigingen van Bakkerij Bakker in Schoorl, Groet en Noord-Scharwoude sluiten op 25 februari hun deuren. De hoge prijzen van grondstoffen en het stijgende energietarief maken voortzetting onmogelijk, zegt mede-eigenaar Paul Bakker. ‘Als we in de toekomst vijf of zes euro voor een brood moeten vragen, dan rennen de mensen écht wel bij ons weg.”

Bakkerij Bakker bestaat al ruim 130 jaar, de familie Bakker runt de onderneming al sinds 1890. Paul en Rik Bakker namen de zaak van hun ouders over in 2001 en staan nu voor de taak de bedrijfsvoering te beeindigen.

Volgens Paul zijn de prijzen van grondstoffen met tachtig procent gestegen. In combinatie met de hogere energierekeningen is het bedrijf niet meer rendabel te runnen. “Er komt veel op ons af nu, mijn hoofd is vol van van alles en nog wat.”

Schoorl kampt al langer met een terugloop van het aantal speciaalzaken en food.