EGMOND AAN DEN HOEF – De band Yoline, met vijf muzikanten uit Egmond en de regio, speelde vorige week het nummer ‘Don’t stop‘ van Fleedwood Mac. De band draagt de song op aan de op 30 november overleden Fleedwood mac-zangeres, keyboardspeler en songwriter Christine mcVie.

Yoline speelt eigen bewerkingen van bekende stukken in de country-rock stijl met een knipoog naar jazz. Daarnaast maakt de band eigen composities.

Basgitarist Marcel Halff: “We speelden op 27 november een groot aantal stukken van Rumours. Dit is een van de bekenste lp’s uit de jaren zeventig en tachtig van Fleedwood Mac. Op woensdagavond 30 november bleek dat Christine mcVie was overleden. We konden die gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan, want deze vrouw is – net als de band – iconisch. We besloten daarom direct om dat optreden aan haar op te dragen en op YouTube te zetten. Camerawerk en montage van deze videoclip was in handen van de heer Paul Pfann.”

McVie schreef bekende hits van de groep zoals Everywhere, Don’t Stop, Little Lies, Say You Love Me en Songbird. Ze overleed na een kort ziekbed in het ziekenhuis.

Studiotheater in Egmond

Marcel Halff is naast basgitarist van de band eigenaar van Baermusic, een opnamestudio voor muzikanten op bedrijventerrein De Weidjes in Egmond aan den Hoef.

“Baermusic is sinds kort ook een studiotheater waarin we een beperkt publiek tijdens events trakteren op eigentijdse versies van de bekendste muzikale ankers uit de jaren zeventig tot en met negentig. En dat in cd- kwaliteit. Bij het Fleedwood Mac-optreden van Yoline waren ongeveer veertig toeschouwers aanwezig.”

“Onze band Yoline is vastbesloten om méér bijzondere events te gaan organiseren in het studiotheater.”

Lied voor Oekraïne, 138.000 keer bekeken

Marcel Halff kijkt ook nog even terug op een andere bijzondere gebeurtenis. Hij kreeg op 6 maart in zijn studio de in Oekraïne bekende zangeres Nicka over de vloer. Zij nam een zelf geschreven lied op in vijf talen als wake-up call voor de schrijnende oorlogssituatie in haar land.

De opbrengst komt geheel ten goede aan hulpprogramma’s voor Oekraïne. Inmiddels is de videoclip ruim 138.000 keer bekeken.