BERGEN – Een grote banner met de tekst ‘Door één bezwaar nog geen woning klaar’ baart opzien in het centrum van Bergen. Op de voormalige locatie van de Bakemaflat op het Plein is het bord goed zichtbaar.

Aannemer Bot Bouw heeft het bord geplaatst om aandacht te vragen voor een bezwaarprocure die inmiddels ongeveer een jaar loopt tegen de voorgenomen bouw van 29 appartementen aldaar. Het bezwaar ligt bij de gemeente Bergen en is in behandeling bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter.

‘Woningen zeer gewild’

Dat er nog niet gebouwd kan worden in dit stukje van Bergen, betreurt Sander Verschoor van Bot Bouw zeer, zo laat hij weten aan RTV80.

Verschoor: “Er is een enorme woningebehoefte en de te bouwen woningen op het Plein zijn zeer gewild. Juist ook omdat ze voor 40 procent bestaan uit sociale woningen en dus betaalbaar zijn, bijvoorbeeld voor starters.”

‘Misschien wel honderd verhuizingen’

“En let wel: het gaat hier niet uitsluitend om 29 extra woningen die vrijkomen in de gemeente Bergen. Want achter elke verhuizing gaan twee of drie andere verhuizingen schuil: iemand die bijvoorbeeld uit een groot huis verhuist naar een van de appartementen laat die woning achter voor een gezin en ook het gezin laat weer een woning achter. Het zorgt misschien wel voor honderd verhuizingen. De bouw van deze appartementen is dus goed voor de doorstroming.”

Volgens Verschoor past het plan binnen alle criteria, bijvoorbeeld op het gebied van de bouwhoogte en parkeren. “Er is niet voor niets een bouwvergunning voor afgegeven.”

Verschoor merkt dat zijn bedrijf het bord niet voor niets heeft neergezet. “Ik krijg al veel reacties. Mensen vinden het een goede actie en een ludieke slogan.” De woordvoerder van Bot Bouw laat weten dat het bord voorlopig op het Plein te zien blijft. (Foto: RTV80).