EGMOND AAN ZEE – In de herfstvakantie onderging de grote muur op het schoolplein van basisschool de Driemaster in Egmond aan Zee een ware metamorfose. In een paar dagen tijd ontstond een muurschildering. “Een muur waar je een hele poos naar kan kijken met allemaal elementen die bij de school en het dorp horen”, aldus leerkracht Edwin de Groot.

β€˜β€™Na de succesvolle fancy fair waarbij een prachtig bedrag is opgehaald, maakte Kunstenaarscollectief Spatzuiver de muurschildering. De Groot: “Wat een artiesten zijn deze mannen. Het was een hele mooie verrassing voor de kinderen toen ze met hun ouders na de herfstvakantie weer op school kwamen. Met veel bewondering keken ze naar het kunstwerk. Ook veel voorbijgangers hielden even stil om een kijkje te nemen of dit plaatje op de foto te nemen.”

“Dit alles is mogelijk gemaakt door de inspanning van onze oudervereniging, het team, de leerlingen en niet te vergeten alle sponsors die de fancy fair zo tot een succes hebben gemaakt. Een speciale vermelding voor de Diaconie van de protestantse kerk aan de Trompstraat van wie wij een prachtig bedrag ontvingen. Hierdoor hebben we zeker deze muurschildering kunnen bekostigen!’’

(Bron foto: De Driemaster)