BERGEN AAN ZEE – Love Not Waste, een bedrijf wat zich inzet voor een groenere, schonere, betere wereld, start zondag 5 augustus op het strand van Bergen aan Zee een nieuw spel: Beach Clean Bingo. Vier weken lang wordt op zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur het strand spelenderwijs schoongemaakt.

In teams verzamelen de deelnemers afval dat op het strand ligt. Het team dat als eerste een volle bingokaart heeft verzameld, wint. Op de bingokaart staan onder andere plastic doppen, PET-flesjes, zakdoeken en stukjes visnet afgebeeld.

Uit onderzoek van Stichting de Noordzee blijkt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval achterblijft in de natuur, dat is bijna 3 kg per Nederlander. Op het strand wordt daarvan per 100 meter zo’n 380 stukjes afval terug gevonden.

Gaby van Wonderen, initiatiefneemster van Love Not Waste, legt uit waarom juist het schoonmaken in spelvorm een succes is.”Niemand houdt van een vies strand, maar afval opruimen dat niet van jou is, is ook niet leuk. Daarom maken we er een spelletje van. Samen aan de slag gaan, geeft extra energie.

Omdat je kunt winnen komt er een portie adrenaline en snelheid bij. Dat werkt zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Beach Clean Bingo is daarom voor alle leeftijden en alle nationaliteiten zijn welkom. We nodigen de toeristen die in Bergen verblijven ook uit om mee te doen.”

De deelnemers van Beach Clean Bingo scheiden hun afval na het spel in verschillende zakken om zoveel mogelijk te kunnen recyclen.

De vrijwilligers van Love Not Waste bakken van de gevonden frisdrankdoppen nieuwe beach tennis rackets en maken van de stukjes visnetten een volleybalnet. Ook geven ze tips hoe je thuis minder afval kunt produceren.

Verzamelen doen de deelnemers bij Surfschool Bergen aan Zee. Deelname is gratis en er is elke week plaats voor 20 spelers. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Love Not Waste of je opgeven via info@lovenotwaste.nl Gemeente Bergen en Nederland Schoon ondersteunen deze actie.