BERGEN – Op initiatief van de buurtsportcoach van de gemeente Bergen zal deze zomer met een nieuwe sportieve activiteit gestart worden in de gemeente Bergen, ‘Beachfun’. Op drie dinsdagmiddagen, van 13.30 tot 16.30 uur, in de vakantie worden sportactiviteiten georganiseerd op de stranden van Bergen, Egmond en Hargen aan Zee.

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen zich aanmelden voor één of meerdere sportdagen. Zij gaan dan onder andere mountainbiken, jeu de boules spelen en beachyoga en diverse andere sporten beoefenen.

De kinderen sporten onder begeleiding van ervaren instructeurs en trainers. Voor alle deelnemers is er een flesje water en stuk fruit, beschikbaar gesteld door Albert Heijn in Egmond aan den Hoef.

De buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Elles Kraakman, is sinds april actief bezig om de verschillende sportorganisaties in de gemeente met elkaar te verbinden.
Ook initieert zij nieuwe sportieve activiteiten in de gemeente, in samenwerking met de lokale verenigingen.

In samenwerking met lokale sportverenigingen uit gemeente Bergen worden kinderen uitgedaagd kennis te maken met verschillende sporten. “Het mooie aan dit programma is dat een kind wat afkomt op een populaire activiteit, ook kennismaakt met wat minder voor de hand liggende sporten.

Mijn ervaring is dat die kennismaking voor de wat onbekendere vereniging positief kan uitvallen. Misschien wordt een kind zelfs zo enthousiast dat het besluit vaker bij de vereniging te gaan sporten,” aldus Kraakman.

Er is keuze uit de volgende dagen en locaties:
Dinsdag 26 juli, Bergen aan Zee, afgang Zuid: paviljoen Blooming Beach.
Dinsdag 2 augustus, Egmond aan Zee, afgang Noord: paviljoen de Tropen.
Dinsdag 9 augustus, Hargen aan Zee, strand Hargen: Paviljoen Hargen.

Deelnamekosten bedragen € 4,- per middag, aanmelden kan per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl tot 11 juli. Ouders zijn welkom om te kijken onder het genot van een drankje op het paviljoen, of om gezellig mee te doen.

Geef een reactie