EGMOND – Beachsoccerteam Egmond werd zondag 18 juli voor de vijfde keer Nederlands kampioen. De Egmonders wonnen In Den Haag de finale tegen BS Scheveningen met 4-1. Hiermee bemachtigde Beachsoccer Egmond weer een ticket voor Europees voetbal. Op Facebook vertelt Lars Boekel dat de dag zondag “stroef begon”. Tijdens de eerste wedstrijd tegen BSU Tigers uit Amsterdam was het zand in de sporthal zwaarder dan het zand op het andere veld buiten. “Het was alsof je in een bouwput moest voetballen.”  Toch won BS Egmond met 2-1.

.
Na een eenvoudige 7-1 overwinning op BS Emmen in de halve finale, wonnen de Egmonders de finale tegen BS Scheveningen met 4-1. Bij rust stond het team al met 3-0 voor. Thom de Vries opende de score met het hoofd, Jeffrey Klijbroek verdubbelde de marge met een mooie knal en Tay Tervoort zette de 3-0 op het scorebord. Jeffrey Klijbroek maakte de 4-0. Daarna scoorde de tegenpartij.

.
Lars Boekel: “We gaan nu weer een Europees avontuur beleven en die vreugde kun je voorlopig niet uit me halen. Dat is eigenlijk waarom we het allemaal doen.”

Beachsoccer Egmond, het winnende team! (Foto: BS Egmond).