GROET – Toen het beddenracen nog in de kinderschoenen stond, werden de bedden gemaakt van zware stalen frames. Tegenwoordig wordt gebruikgemaakt van lichtere materialen, zoals aluminium, om een zo hoog mogelijke snelheid te behalen. Want daar gaat het om tijdens een beddenrace; in een zo kort mogelijke tijd de finish bereiken.

Hoe dat eruit ziet, is 27 juli te zien tijdens de beddenrace in Groet. Aanvang is 19.30 uur. Er is nog plek voor deelnemers. Per bed zijn er twee deelnemers: de ene beddenracer stuurt, de andere duwt het bed.

Tijdens het racen wisselen stuurman en loper elkaar af. Atleten behalen snelheden van soms wel 30 tot 35 kilometer per uur.

Voor het beddenracen wordt gebruikgemaakt van de openbare weg. Tijdens wedstrijden wordt een parcours uitgezet. In Groet is een fraai parcours uitgezet met dalingen en hellingen.

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen na de race in Groet: deze zomer wordt ook geracet in Bergen (Nederlands Kampioenschap!, red.) op zaterdag 11 augustus om 19.30 uur, in het Zuid-Hollandse Langeraar op vrijdag 24 augustus om 18.45 uur en in Langedijk op zaterdag 25 augustus om 19.00 uur.

Voor Langedijk geldt een aparte inschrijving via een eigen link. Opgeven voor de race in Groet kan bij Beddenrace Vereniging Bedspecial, info@bedspecial.nl, zie ook www.bedspecial.nl.