EGMOND/ HOORN – “Net begonnen met boksen en al meteen goed presteren, dat komt niet vaak voor”, vertelt Joost de Groot van boksclub De Groot uit Egmond. Maar voor de veertienjarige Reyn Gaarthuis uit Egmond-Binnen, pasgeleden aangesloten bij de vereniging, werd dit scenarrio werkelijkheid afgelopen zondag, 23 april. Reyn won toen tijdens de nationale jeugddag in Hoorn.

Reyn Gaarthuis met trainer Joost de Groot (Foto: aangeleverd).

De Groot doet verslag. “Reyn kwam uit in het lichtgewicht en startte geconcentreerd. Al vanaf de eerste ronde wisselde hij lange stoten hoog en laag af. In de tweede ronde raakte de tegenstander uit zijn focus door een paar goed geplaatste bodyshots. In de derde ronde domineerde Reyn wederom. Uitslag: 3-0. Een mooie winst.”

“Ook won Reyn Gaarthuis de stijlprijs voor beste bokser, al met al een prestatie om trots op te zijn!”

Voor het doen van wedstrijden werkt Boksclub De Groot samen met Boxclub ABOV in Hoorn. Onder het motto ‘niet lullen maar boksen’ profiteren de wedstrijdboksers en trainers wederzijds van deze samenwerking.

Egmondse broers in actie

De wedstrijdboksers Reyn en Toon Gaarthuis (broers) komen op zaterdag 20 mei in actie op een bokstoernooi, georganiseerd door Boksclub Vargas uit Enkhuizen. Het derde talent van Boksclub De Groot, Roel Abbo uit Langedijk, bokst in juni weer een partij.

De boksclub traint in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef op dinsdag en donderdag van 19.30 uur tot 20.45 uur. Dinsdag is er condititetraining en donderdag bokstechniek en sparren.

Stijlprijs, aangeboden door sportshop Peter Jan in Amsterdam. (Foto: aangeleverd).