BERGEN – De coöperatiegedachte leeft in Bergen als nooit tevoren.

Nadat onlangs al de coöperatie Bergen Energie het levenslicht zag, is nu ook het glasvezel-initiatief Bergen BreedBand een coöperatie geworden.

De kersverse coöperatie wil dit en volgend jaar alle adressen in de gemeente Bergen, van zowel particulieren als bedrijven, aansluiten op een eigen glasvezelnet.

De initiatiefnemers van Bergen BreedBand, kortweg B3, zetten met de vorming van de coöperatie een volgende belangrijke stap richting het moderne breedbandnet.

Eind november werd al duidelijk dat de provincie Noord-Holland Bergen Breedand steunt bij het werven van leden/gebruikers.

Alle inwoners en bedrijven die straks gebruikers worden van het glasvezelnet van B3 zullen automatisch lid zijn van de coöperatie.

B3 was tot nu toe een stichting, maar van meet af aan was duidelijk dat een coöperatie een geschiktere vorm is om een glasvezelnet aan te leggen.

Ook is een coöperatie een democratische bedrijfsvorm, met veel invloed van de leden, en dat is wat de initiatiefnemers steeds voor ogen heeft gestaan.

Die initiatiefnemers, een vijftiental inwoners van Egmond, Bergen en Schoorl, hopen snel veel dorpsgenoten in de coöperatie te kunnen begroeten.

Een van de eerste taken van de coöperatie wordt nu om Bergen BreedBand bij alle inwoners en andere betrokkenen bekend te maken.

De aftrap voor die campagne vindt plaats op 15 januari, als in museum Kranenburgh een grote ambassadeursavond wordt gehouden.

Iedereen die belangstelling heeft voor het nieuwe communicatienet en dat misschien in eigen kring wil promoten, kan zich op de ambassadeursavond daarover laten informeren.

Aanmelden voor de avond is wel nodig, en dat kan via info@bergenbreedband.nl of op www.bergenbreedband.nl.

Geef een reactie