BERGEN – Sinds maart 2014 heeft gemeente Bergen een Toerisme- en innovatiefonds.

Hierop kunnen ondernemers, bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren in de gemeente een beroep doen.

Vanuit dit fonds worden bijdragen gedaan aan initiatieven die innovatief zijn en het economisch potentieel van de gemeente versterken. Voor de sluitingstermijn van 1 oktober zijn 9 aanvragen ontvangen

Het gaat concreet over het plaatsen van onderborden bij de ANWB fietsknooppunt-netwerkborden. Ook gemeenten Alkmaar en Heiloo hebben een bijdrage toegezegd.

Daarnaast is het de bedoeling een culture fietsroute te realiseren langs nog onderbelichte points of interest in onze gemeente. De bijdrage aan dit initiatief is € 2.500.

De Stichting Historisch Vervoer Langs De Bello Lijn wil graag de oude bus restaureren die tussen Bergen en Alkmaar heeft gereden.

Deze bus heeft van 1948 tot 1971 in Bergen zijn rondjes gereden en tevens de haltes Alkmaar, Schoorl en Camperduin aangedaan.

De bus is nu eigendom van de stichting. De bedoeling is de bus definitief in Bergen te houden en te restaureren.

Daarna kan de bus tijdens feestdagen ritjes rijden en worden bezichtigd. De bijdrage vanuit het fonds is € 5.000.

Ook in 2016 kunnen voor een bijdrage uit dit fonds aanvragen worden ingediend. De aanvraag hoort binnen te zijn voor de aanvang van het project. Op drie momenten per jaar worden de aanvragen in behandeling genomen: 1 januari, 1 april en 1 oktober.

De kaders en uitgangspunten van het fonds staan op www.bergen-nh.nl. Aanvragen kunnen worden ingediend per e-mail via l.degroot@bergen-nh.nl.

De stofzuigerbus

Geef een reactie