BERGEN/ HEILOO – Bergens Symfonieorkest (BSO) presenteert op zaterdag 18 november in de Cultuurkoepel in Heiloo een najaarsconcert. Een dag erna, op 19 november, doen de muzikanten hetzelfde, maar dan in de Grote Kerk in Schermerhorn.

Het orkest, onder leiding van dirigent Arno van Raaphorst, voert de bezoekers mee naar zuidelijke sferen. “De muzikanten openen met de bitterzoete ouverture ‘La Cenerentola’ (Assepoester) en vervolgen met de hartstochtelijke virtuositeit die de Italiaanse componist Nino Rota verwerkte in zijn concert voor contrabas, het Divertimento Concertante”, vertelt een woordvoerder van het orkest.

De soliste is Sasha Witteveen, volgens BSO een uitzonderlijk groot talent. “Zij laat de luisteraar vol overtuiging horen wat een contrabas allemaal in huis heeft.” Het Bergens Symfonieorkest eindigt dichterbij huis met Mendelssohns Eerste Symfonie. “Van zwierig tot uitdagend, van bekend tot verrassend, het zit allemaal in de najaarsconcerten van het Bergens Symfonieorkest!”

Het concert in Heiloo begint zaterdag 18 november om 20.00 uur. De Cultuurkoepel is te vinden op het GGZ-terrein aan Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het optreden in de Grote Kerk in Schermerhorn start zondag 19 november om 15.00 uur. Het adres van de kerk is Oosteinde 2. Zie voor meer informatie en kaartverkoop (bezoekers tot 16 jaar gratis) de website van Symfonieorkest Bergen.

Sasha Witteveen. (Bron foto: BSO).