BERGEN/ HEILOO/ SCHERMERHORN – Het Bergens Symfonieorkest speelt de Eerste Symfonie van Johannes Brahms op zaterdag 22 april in de Cultuurkoepel in Heiloo en zondag 23 april in de Grote Kerk in Schermerhorn.

Deze Eerste Symfonie is een complex meesterwerk waar amateurorkesten wel drie keer over nadenken voordat ze zich eraan wagen. Dirigent Arno van Raaphorst vond de tijd inmiddels rijp voor het Bergens Symfonieorkest om het te spelen.

Antwoorden op vragen

De muziek klinkt vaak zo makkelijk, maar waarom is het zo lastig om te spelen? Waar is de maat gebleven? En waarom was Brahms bang voor Beethoven? Het concert start met een inleiding door de dirigent. Aan de hand van live fragmenten krijgt het publiek antwoord op al deze vragen.

“Niet alleen leert u de symfonie met andere oren beluisteren, ook krijgt u een uniek inkijkje in de samenstelling van de instrumenten in ons orkest”, laat het Bergens Symfonieorkest weten.

Locatie, datum en tijdstip

Het concert begint zaterdag 22 april om 20.00 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo. De dirigent geeft het startsein zondag 23 april om 15.00 uur in de Grote Kerk in Schermerhorn. Kaarten zijn online verkrijgbaar.