BERGEN-De start van het 54e seizoen van de traditionele, Bergense wandelpuzzeltochten is maandag 11 juli. Zoals gewoonlijk verzamelen de deelnemers, jong en oud, zich om 19.00 uur bij restaurant Steff’s op het Plein.

Na het afhalen van de routebeschrijving en controlekaart beginnen ze om 19.15 uur aan hun wandeling van vijf kilometer.

Er worden deze zomer maar liefst zeven tochten op de maandagavond georganiseerd. De laatste is pas op maandag 22 augustus; de deelname bedraagt twee euro per persoon.

In 1963 is Bergenaar Henk Jellema bij de VVV met enkele medewerkers aan deze traditie begonnen. In de rustige avonduren konden de toeristen zo kennismaken met het dorp, de aangrenzende natuurgebieden en polders. Vanaf het begin was dit toeristische zomerevenement al een succes.

De groep vrijwillige medewerkers werd regelmatig aangevuld en de belangstelling bleef onverminderd groot. Naast de toeristen leerden veel Bergenaren en regiobewoners het dorp en omgeving op deze wijze goed kennen.

Ook nu de organisatie van de VVV is overgenomen door een nieuw vrijwilligersteam, verschijnen telkens talrijke deelnemers aan de start.

De organisatoren zetten voor elke tocht een andere route uit. Onderweg komen de wandelaars langs controleposten om daar opdrachten uit te voeren of vragen te beantwoorden.

De behaalde punten worden bij de posten genoteerd, zodat korte tijd na binnenkomst de prijzen aan de winnaars kunnen worden uitgereikt.

Elke week zijn de hoofdprijzen bioscoopbonnen, een tas lekkernijen en een fruitdoos. Trouwe wandelaars, die vijf of meer avonden meedoen, maken 22 augustus kans op diverse, extra prijzen zoals dinerbonnen en horloges.

Geef een reactie