BERGEN – Het is een doorn in het oog van veel fietsers die dagelijks tussen Alkmaar en Bergen fietsen: het zwerfafval langs de fietspaden van de Bergerweg. Blikjes, flesjes, wikkels; er ligt een bonte verzameling vuil, achteloos achtergelaten door anonieme gebruikers, maar met schadelijke gevolgen voor de vogels in de nabije omgeving, de water – en de bodemkwaliteit.

Zaterdag 24 maart is het Landelijke Opschoondag in Nederland.

Een dag waarop overal in het land op de diverse locaties de handen uit de mouwen worden gestoken om de omgeving schoner te maken. De vrijwilligers van Love Not Waste en El Kombi pakken de Bergerweg aan en roepen alle Bergenaren op om mee te doen.

Deelnemers kunnen kiezen om te starten vanuit Alkmaar, bij parkeerplaats Speeltuin de Batavier of vanuit Bergen vanaf de rotonde Nesdijk.

Halverwege verzamelen de schoonmakers op de parkeerplaats van de Meermin/TAQA voor koffie, thee, limonade en wat lekkers. De start van de schoonmaak is om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur.

De deelname is gratis en er zijn handschoenen, vuilniszakken en vuilgrijpers aanwezig. Voor extra informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de organisatie via: info@lovenotwaste.com