EGMOND-BINNEN – Bert van Baar, vocaal verslaggever en multi-instrumentalist, gaat zondag 5 maart optreden in restaurant Soigne in Egmond Binnen. Van 16.00 tot 18.00 uur laat hij zich horen en zien in de huiskamerachtige setting van het restaurant aan de Sint Adelbertusweg 31.

Van Baar treedt ruim vijftig jaar op met ‘Nederlied’ van eigen hand. Hij maakte cabaret met Hans Peter Corbee (Corbee & Van Baar: ruig en regionaal) en trok begin jaren tachtig met zijn band Drumbone (“niet van dat gewone”) het land door. Dat veel van zijn liedjes nogal groen van kleur zijn, komt waarschijnlijk omdat hij in de vorige eeuw werkte als redacteur van het natuurtijdschrift Grasduinen.

Bert van Baart begeleidt zichzelf op zeer uiteenlopende snaren- en toetseninstrumenten (“die hebben allemaal hun verhaal”) en hij zingt ook nieuwe teksten van Ina Broekhuizen-Slot. Dit is zijn heldin in het West-Friese taalgebied. Dat ook werk van zijn idool Bob Dylan langskomt is niet geheel uit te sluiten. Bert van Baar houdt het klein en speelt graag in huiskamers. “Dat bevalt me thuis ook heel goed!”

De entree is gratis. In de pauze gaat de hoed rond voor een vrijwillige bijdrage. In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is reserveren vereist via hafre@planet.nl. (Foto’s: aangeleverd via Stichting Hafre Productions).