BERGEN – Wethouder Odile Rasch is in de categorie Kleine gemeente genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2017. Odile neemt het op tegen burgemeester Petra Dassen-Housen van Beesel en wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem.

Om tot de genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden.

Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek.

De uitslag van de verkiezing is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders.

De nominatie van Rasch wordt als volgt op binnenlandsbestuur.nl gemotiveerd: ‘Een dossier dat al meer dan 40 jaar op de plank lag tot een succesvol einde te brengen; dat kan niet iedereen.

Maar het lukte Rasch dit jaar toen zij een plan voor de herinrichting van het centrum door de raad heen loodste. Openheid, creativiteit, een luisterende houding en heldere communicatie zijn kwaliteiten die eruit springen bij haar nominatie.

In 2017 was Rasch koersvast en dat leverde haar een plek in de top 3 van beste bestuurders van een kleine gemeente op.’ Stemmen kan tot maandag 15 januari op www.binnenlandsbestuur.nl.

De bekendmaking is donderdag 18 januari tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2018 in het Provinciehuis van Noord-Brabant.