EGMOND-BINNEN – Het bestemmingsplan voor de RK Kerk in Egmond-Binnen is klaar. Vanaf vrijdag 18 maart ligt het plan voor de bouw van 56 betaalbare huurwoningen voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis.

Na dat projectontwikkelaar SKA in 2021 de kerk kocht is met inwoners gewerkt aan een plan dat op draagvlak in de omgeving kan rekenen. Volgens het College van B&W helpen de 22 sociale huurwoningen en 34 midden huurwoningen mee om de leefbaarheid in het dorp Egmond-Binnen te vergroten. Doel is verder doorstroming te bewerkstelligen van voornamelijk oudere inwoners uit het dorp naar deze locatie zodat er eengezinswoningen vrijkomen voor starters. Met het nieuwe plan wordt ook het Kerkplein opnieuw ingericht. De bestaande muziektent en de jeu-de-boulesbaan worden verplaatst naar Dorpshuis De Schulp. 

Aanpassingen

Het plan voor de kerk is naar aanleiding van de inspraak aangepast. Volgens het College wordt al lang gesproken over woningbouw in deze kerk maar waren er zorgen over de extra parkeervraag die bij de nieuwe woningen vandaan komt. Daarom is het aantal parkeerplekken fors verhoogd. Ook wordt het plan voor auto’s niet langer ontsloten via de Westerkroft maar door een nieuwe ingang onder het gebouw door vanaf het Kerkplein.

Bron afbeelding: Gemeente Bergen