BERGEN NH/ HEILOO – Het Duinstreek Kamermuziek Festival vindt plaats van 21 tot en met 24 maart op meerdere monumentale erfgoedlocaties in de gemeenten Bergen en Heiloo. Het festival, geprogrammeerd door de Bergense celliste Quirine Viersen, wil kamermuziek in bevlogen uitvoeringen laten horen en dát vier dagen lang.

Waar en wanneer

Het eerste concert van The Trouts vindt plaats op donderdag 21 maart vanaf 20.00 uur in het Witte Kerkje in Groet. Een dag later, op vrijdag 22 maart vanaf 20.00 uur, is het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet te horen in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Vervolgens spelen Nicolas van Poucke (piano) en Quirine Viersen (cello) op zaterdag 23 maart vanaf 11.00 uur in de Dorpskerk in Schoorl. 

Op diezelfde dag (zaterdag 23 maart, vanaf 16.00 uur) is Skazka kwartet aan de beurt in de Witte Kerk in Heiloo, evenals pianiste Nino Gvetadze solorecital in de Dorpskerk in Schoorl vanaf 20.00 uur. Accordeonist Vincent van Amsterdam speelt vervolgens op zondag 24 maart vanaf 11.00 uur in de Buurkerk in Egmond-Binnen. Zie voor meer informatie de website van organisator Kunstgetij. Op de foto Quirine Viersen (Foto: Marco Borggreve).