WAGENINGEN/ EGMONDEN – Een indrukwekkende prestatie staat op het punt om plaats te vinden, met ‘Team Egmond’ aan het roer. Bestaande uit negen atleten en vijf begeleiders is dit team klaar om een bijzondere taak te volbrengen op Bevrijdingsdag.

Na de herdenkingen, waarbij het team in de drie Egmonden aanwezig is, vertrekken de atleten met twee negen-persoons busjes naar Wageningen. Daar, bij Hotel de Wereld, zal ‘s nachts om twaalf uur het bevrijdingsvuur ontstoken worden, na diverse plechtigheden. Dit is het startsein voor alle teams die lopen, dus ook voor ‘Team Egmond’, om aan hun uitdagende tocht te beginnen.

135 kilometer

De startvolgorde van de teams wordt bepaald door de totaal te lopen kilometers, waarbij de ploegen die het verst moeten als eerste van start mogen gaan. ‘Team Egmond’ heeft zo’n 135 kilometer voor de boeg en start 01:10 uur. Een bijzondere aanmoediging komt van burgemeester Lars Voskuil. Hij is aanwezig om het team uitgeleide te doen en hen aan te moedigen voor hun reis.

De lopers bewegen zich in estafettevorm, waarbij elke atleet steeds één kilometer voor zijn rekening neemt. De tocht voert hen langs steden en bezienswaardigheden, zoals Veenendaal, Amersfoort, paleis Soestdijk, Hilversum, Amsterdam, Zaandam en ten slotte de Egmonden.

Geschatte aankomsttijden

De geschatte aankomsttijden in de Egmonden zijn als volgt: bij het monument aan de Abdijlaan in Egmond Binnen arriveren ze om 13:30 à 13:45 uur. In Egmond aan den Hoef bij de RK kerk aan de Herenweg komen ze aan tussen 14:00 en 14:15 uur. Bij het monument in Egmond aan Zee tussen 14:15en 14:30 uur. Bij deze monumenten wordt het bevrijdingsvuur plechtig ontstoken door één van de atleten. In Egmond aan Zee gebeurt dit samen met burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn.

Het Team kijkt uit naar een warme ontvangst in de drie Egmonden en hoopt op veel belangstelling voor hun buitengewone inspanningen. (Foto van vorig jaar: RTV80).