EGMOND AAN ZEE – Voor mensen die bezwaar willen maken op de bouw van veertien recreatieve appartementen in de smidstraat in Egmond aan Zee, kunnen dit gewoon zes weken lang doen, zoals dat procedureel is vastgelegd.

Dat liet wethouder Yvonne Roos-Bakker donderdagavond weten tijdens de raadsvergadering in De Beeck in Bergen. Ze reageerde op een vraag hierover van D66 en Fractie Bruin. Informatie over de bouwplannen is te laat gepubliceerd, zodat bezwaarmakers zes dagen de tijd hadden om hun zienswijze of bezwaren in te dienen in plaats van zes weken.

‘U heeft gelijk’

“U heeft gelijk, er is iets fout gegaan”, sprak de wethouder. Ze liet weten dat er een rectificatie komt in de gemeentekrant met daarbij de mededeling dat het maken van bezwaar een hele resterende periode nog mogelijk is. “In principe tot zes weken na publicatiedatum”, aldus wethouder Roos.

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, wil de wethouder extra controles inbouwen. “Dus nog beter kijken of de publicatie heeft plaatsgevonden.” (Foto uit de live stream van de gemeente Bergen).