GEMEENTE – Gemeente Bergen trekt 40.000 euro uit voor duidelijke en stijlvolle bebording om gasten en toeristen beter wegwijs te maken in onze gemeente. Er zijn inmiddels richtlijnen opgesteld waaraan de bewegwijzering moet voldoen, als het gaat om begrijpelijkheid en kosten.

Hoe de borden er precies uit gaan zien is nog open. De gemeente gaat daarvoor eerst in gesprek met onder meer bewoners- en ondernemersverenigingen, cultuurhistorische verenigingen en kunstenaars.

Het beleidsplan over bewegwijzering heeft meerdere doelen. Ten eerste vindt de gemeente het belangrijk dat gasten en toeristen zich welkom voelen en gemakkelijk hun weg kunnen vinden in het aanbod van musea, trekpleisters en bezienswaardigheden in de gemeente.

Daarbij kan met een bewegwijzeringplan het verkeer beter geleid worden over wenselijke routes. Ook voorkomt het een wildgroei aan bebording door te kiezen voor één stijl.

De nieuwe borden moeten straks allemaal voldoen aan de richtlijnen voor leesbaarheid en begrijpelijkheid. Wel wil het college onderscheid maken in de vormgeving van de borden in de drie verschillende kernen.

Wethouder toerisme Odile Rasch: “Het zou mooi zijn als de borden iets uitstralen dat typerend is voor de betreffende kern.”