SCHOORL – David Borghouts vertelt zondag 25 februari in de kerk in Schoorl aan de Duinweg met passie over het agrarische bedrijf De Noorderhoeve. Bij De Noorderhoeve staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop. Zij bieden een leuke (woon)werkplek aan zestig mensen met een langdurige zorgvraag en twintig leer-werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar opleiding of baan.

Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij.

Het is belangrijk dat iedereen die een bijdrage levert aan de boerderij zelf kan groeien aan het werk dat hij of zij doet. Daarbij hebben we respect voor elkaars anders-zijn. Gewerkt wordt vanuit de antroposofische visie.

In de landbouw is dat zichtbaar in de biologisch-dynamische aanpak. In het dagelijks werk, bij de begeleiding in het wonen en in de cultuur is de antroposofische kijk op plant, dier, mens en aarde ook herkenbaar. Aanvang is 16.00 uur, toegang gratis.