EGMOND- Bibliotheek Kennemerwaard is op zoek naar enthousiaste mensen die de komende tijd Egmond willen fotograferen. Op woensdag 4 augustus organiseert de bibliotheek een online bijeenkomst. Een medewerker van Wikimedia geeft dan uitleg over het registreren en uploaden van foto’s naar Wikimedia Commons. Na een maand fotografeertijd wordt er op vrijdag 10 september in de bibliotheek in Huys Egmont uitgelegd hoe je de genomen foto’s kan uploaden naar Wikimedia Commons.

De fotografische aanvulling is hard nodig. Wie nu op Wikipedia iets opzoekt over de Egmonden, ziet dat er veel informatie nog ontbreekt. En dat terwijl Egmond een lange en rijke geschiedenis heeft. De bibliotheek wil met de deelnemers aan de slag met het maken van foto’s van bezienswaardigheden in Egmond die nog niet op de kaart zijn gezet. De foto’s die door deelnemers zijn gemaakt worden gebruikt om artikelen op Wikipedia te illustreren en worden rechtenvrij. Voor deelnemers kan meedoen een verrijking zijn. Zo leer je andere mensen kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Egmond, erfgoed of over kennisdeling.

Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Hier vind je ook meer informatie. Deelname is gratis. De online bijeenkomst op woensdag 4 augustus is van 19.30 tot 21.30 uur. De link om mee te doen krijg je na aanmelding toegestuurd.

De workshop is op vrijdag 10 september in Huys Egmont (Slotweg 46-48, Egmond aan den Hoef) van 15.00 tot 17.15 uur. Voor de bijeenkomst in Huys Egmont heb je een laptop nodig. Er wort verzocht om deze zelf mee te nemen.

ByEvert