BERGEN NH – Leden van vier bewonersgroepen uit de gemeente Bergen spraken dinsdagavond in de tuin van het wijksteunpunt van Stichting Welzijn Bergen aan Binnenhof in Bergen over hun eigen groenproject in hun wijk. Zij werken inmiddels een jaar in het groen en met een focus op klimaatadoptief werken.

Deze inwoners willen graag hun straten groener en biodiverser maken, waaronder inwoners van de Rädeckerweg in Schoorl die voor de camera van RTV80 TV hun verhaal deden. Maar alle aanwezigen vertelden elkaar tijdens de bijeenkomst wat ze doen en hoe het ‘werk met groene vingers’ hen tot nu toe vergaat. Ook gaven ze elkaar tips.

Dit project ‘Groen in de Buurt’ is een initiatief van de provincie Noord-Holland, IVN, Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland. Vertegenwoordigers van deze organisaties waren tijdens de bijeenkomst aanwezig, evenals Ernest Briët, wethouder verduurzaming van de gemeente Bergen. Want ook de gemeente maakt de werkzaamheden mogelijk.

Momenteel zijn de deelnemers nog bezig met het aanplanten van de laatste bomen, struiken en bloemen.

Hoe lang het project doorgaat, hangt af van subsidieverlening in de toekomst, aldus Nienke Kwikkel van Landschap Noord-Holland (Project ‘Betrekken bij Groen) in het item op RTV80 TV. “Maar aan de mensen hiér ligt het niet. Als ik hen zo hoor, gaat er de komende jaren heel veel meer gebeuren. Ik denk dat het als een olievlek over de hele gemeente Bergen gaat uitvloeien.”