EGMOND-BINNEN – “Moet je niet honderd zijn voor een biografie”, vroeg zanger Jim Bakkum toen uitgeverij Kompas hem voorstelde zo’n boek te maken. Nu is het boek te bestellen van Jim die opgroeide in Egmond-Binnen.

.
Jim op Facebook: “Als jongetje van vijftien jaar had ik een grote onbereikbare droom die alleen voor anderen was weggelegd. Niet voor Jimmy uit het kleine Egmond-Binnen, die er misschien wel uitzag als een halve volwassene, maar eigenlijk nog een kind was.”

.
Dat veranderde toen hij in 2002 meedeed aan het talenten-tv-programma Idols. Jim Bakkum over zijn deelname aan Idols in 2002, waarbij hij de tweede plaats behaalde in de finale: “Toen zag ik mijn leven voorgoed 180 graden veranderen. En niet in de luwte, maar voor het oog van miljoenen mensen. Nog steeds ben ik iedere dag dankbaar hoe mijn leven is gelopen. En hoe bijzonder mijn, soms ietwat hobbelige, weg is geweest.”

.
Het boek ‘‘JIM; De Weg Naar Bakkum’ ligt op 2 november in de winkel, maar is al wel te bestellen. Jim Bakkum belooft de boeken van de eerste honderd bestellingen op naam te signeren.

.
Ongeveer gelijktijdig met Jim Bakkum presenteert ook tv-presentator Henny Huisman uit Bakkum zijn biografie.