GEMEENTE BERGEN – Ook dit jaar wappert de Blauwe Vlag op de stranden van de gemeente Bergen. Ondernemers en medewerkers van de gemeente namen de Blauwe Vlaggen vandaag in ontvangst bij de jaarlijkse landelijke uitreiking. Dit jaar was het evenement in de Jachthaven van Uitgeest.

De stranden van Camperduin, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen voldoen aan de eisen voor het kwaliteitskeurmerk.

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag staat voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Ondernemers, recreanten en de gemeente Bergen werken het hele jaar samen aan een schoon en veilig strand en een gezond milieu.

Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die er op dit gebied door de gemeente en ondernemers zijn geleverd.

Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede, schone stranden met een goede waterkwaliteit.