BERGEN NH – Op de stranden van Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin wappert weer een Blauwe vlag. De bekende weervrouw reikte deze onderscheiding donderdag uit op het strand van de Wassenaarse Slag.

De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) en is de internationale milieu- en duurzaamheidsonderscheiding van FEE International.

Schoon en veilig

Om de Blauwe Vlag te mogen laten wapperen, moeten stranden en jachthavens voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag daarom een internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

‘Gemeente Bergen zeer verheugd’

De gemeente Bergen kreeg twaalf keer eerder deze Blauwe Vlag. Team Strand van de gemeente Bergen is zeer verheugd deze onderscheiding weer te krijgen als kroon op het werk van de duurzame exploitatie van de stranden.

(Bron foto: BUCH werkorganisatie).