EGMOND-BINNEN – De blues-rock band Sweet Mary Jane speelt zondagmiddag 24 maart in muziekcafé Soigné in Egmond-Binnen.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Sweet Mary Jane als power trio een kleine vijfhonderd shows gedaan in heel veel zalen in Nederland, Duitsland en België. Het trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de blues-rock gitaarhelden. Met enkele nummers van Rory Gallagher en Thin Lizzy vergeten ze ook de Ierse oorsprong van Sweet Mary Jane niet.

Niet stil gezeten

In 2018 is het album Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs lokale radiostations. Om de afgelopen drie jaar met muziek bezig te blijven, heeft Fred van Willigen pakweg tweehonderd songs opgenomen op zijn zolderkamertje. Voor de liefhebbers zijn deze te vinden op de Sweet Mary Jane en Fred van Willigen Facebook pagina’s. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.

Sweet Mary Jane heeft dus niet stil gezeten sinds het laatste bezoek aan Egmond-Binnen. Ook is met nieuw bloed in de band aan een nieuw repertoire gewerkt. Naast eigen werk is er nog meer aandacht voor de blues, met name van Junior Wells, Howlin Wolf, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Skip James en Albert King. En dat allemaal in het heerlijke Sweet Mary Jane jasje. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Reserveren

Kortom: liefhebbers van bleus-rock muziek komen 17 maart aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. Het optreden duurt van 16.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis. In de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk via e-mailadres hafre@planet.nl.