BERGEN NH – Iedereen gezond en fit. Dat is de doelstelling van sportschool BodyVit in Bergen, Holland Sport en de gemeente. Samen lanceren zij sinds deze maand in sportcentrum De Beeck in Bergen een vitaliteitsprogramma voor ouderen. Volgens de drie organisaties voor sterk gereduceerde tarieven. Kom trainen! Zo hou je jezelf sterk, lenig en vitaal, adviseren ze.

Het programma ‘Vitaal plus’, speciaal ontwikkeld is voor mensen boven de 65 jaar, heeft als basis kracht, lenigheid en stabiliteit. Deelnemers trainen in kleine groepjes onder begeleiding en op het eigen niveau.

Maatschappelijk Sportakkoord Bergen

De steun van de gemeente komt uit het Sportakkoord. Dat akkoord moet de toekomst van de sport in Nederland bewaken en ervoor zorgen dat iedereen in Nederland toegang heeft tot plezier in sport. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving en een leven lang.

In Bergen wordt er veel gesport, maar uit onderzoek blijkt dat ouderen moeilijk bereikt worden. Daarom steunt het Sportakkoord Vitaal plus, en mag iedereen het de eerste drie maanden proberen voor € 15 per maand.

Zin in?

Vitaal plus begint op 18 januari, inschrijven kan via www.bodyvit.nl of aan de balie van Bodyvit in De Beeck.  Op woensdag 11 januari is er een kennismakingsmiddag (13.00-17.00 uur) samen met Stichting Welzijn Bergen. Vitaal plus is op elke woensdag- en vrijdagmiddag, de training duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Een duik in het zwembad behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Voor vragen over Vitaal plus is bereikbaar Mischa de Jong via e-mailadres mischa@bodyvit.nl. Of bel 072-5825710.

(Bron foto: Holland Sport BV)