SCHOORL – Een leuke hond moet bezoekers van De Schoorlse Duinen eraan herinneren dat honden aan de lijn moeten in dit gebied, vanaf 1 maart. De dieren moeten aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Net als voorgaande jaren, zoekt Staatsbosbeheer weer de leukste hond van Schoorl die straks in haar reclamecampagne centraal staat.

De vraag is: wie wordt het boegbeeld van 2024 en de opvolger van de vorige winnaars Pleun, Soof en Lieve?

Leuk, schattig en mooi

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Afgelopen jaren hebben de boswachters de leukste hond gezocht én gevonden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.

Publiek kiest haar favoriete hond

Vanaf dinsdag 16 januari kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een top 10 van de leukste honden uitkiezen. Hierbij letten zij op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de top 10 hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied.

Ouders verjagen

Alle honden moeten van 1 maart tot 1 september in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen.

Volgens Staatsbosbeheer kunnen loslopende honden de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Meld je hond aan

Inwoners van Schoorl die hun hond willen zien stralen op grote banners in de Schoorlse Duinen, kunnen hun huisdier aanmelden. Deel dan een foto van je hond aan de lijn op Instagram met de hashtag #deleukstehondvanSchoorl of stuur de foto naar het e-mailadres deleukstehondvanschoorl@staatsbosbeheer.nl. De boswachters willen verder graag weten waarom de angemelde hond de leukste hond van Schoorl is. Meedoen kan tot en met zondag 28 januari. Meer informatie is te vinden op het boswachtersblog. (Bron foto: Staatsbosbeheer).

Bekijk ook het tv-item van RTV80 van vorig jaar met hond Pleun in de hoofdrol.