EGMOND AAN DEN HOEF – Groep 7/8 van de Boswaid doet dit jaar mee aan de RC-Cup. Scholieren vormen een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto die de school in bruikleen krijgt van stichting Techno Challenge.

Leerlingen leren samenwerken, elkaars talenten ontdekken en doen kennis op van elektriciteit, werktuigbouw, sponsoring en communicatie.

Bij de RC-Cup staat samenwerking in de klas centraal, op technische gebied en op gebied van design, communicatie en sponsoring. Van elkaar en met elkaar leren. Als team het beste resultaat neerzetten.

Rijervaring is noodzakelijk om kans te maken op de raceoverwinning. Dat wordt dus veel trainen. Op school in de gang, op het schoolplein of misschien wel in de gymzaal. Maar om voor de eindoverwinning te gaan moet het team meer in huis hebben. Het techniekteam, het sponsorteam, het designteam en het communicatieteam.

Het techniekteam maakt de auto als hij kapot is en ze besturen de auto. Het designteam pimpt de auto op een unieke wijze.

Het sponsorteam haalt geld binnen, maakt het kasboek en zorgt voor logo’s van sponsors en teamkleding.

Elize Hartman en Dewi Belleman vormen samen het PR-team. “Daarom willen we graag een aankondiging in de krant, zodat mensen weten dat de wedstrijd er is. Het kan namelijk zijn dat onze klasgenootjes langs de deuren komen om witte t-shirts op te halen. Dat wordt onze teamkleding.

Mensen die nog oude witte t-shirts hebben mogen ze ook inleveren bij de school. Daar zijn we erg blij mee.” De finaledag is op 18 mei in Heemstede.