EGMOND AAN DEN HOEF – Een hond die je banaan pelt, je jas uittrekt, de telefoon opneemt of je wakker maakt uit een nare droom. Dat is natuurlijk geen gewone hond, maar een super hulphond!

Kinderen van basisschool De Boswaid maakten afgelopen week kennis met Hanneke Montijn en haar hond Fame. Ademloos luisterden zij naar het verhaal van Hanneke over haar beperking, haar rolstoel en wat Fame voor haar doet.

,,Het was één van de hoogtepunten tijdens een heel leerzame en leuke projectperiode over het thema natuur’’, vertelt directeur Ranzijn.

,,Elke groep heeft zich gedurende twee weken verdiept in een ander onderwerp: van kleine diertjes, vogels, waterdieren, duinen & strand tot vuur. Natuurlijk zijn we ook op excursie geweest, verzorgd door gidsen van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid)!’’.

Donderdagmiddag sloten de leerlingen de projectperiode af met een tentoonstelling en een spectaculaire dansvoorstelling voor ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden.

Ook hebben de leerlingen geld ingezameld voor de stichting Hulphond Nederland.

,,Want zo’n hond kost wel twee auto’s’’, aldus een leerling van groep drie. Kinderen gingen spontaan de deuren langs voor karweitjes.

Ze hebben lege flessen ingezameld, stoepjes geveegd en tijdens de afsluiting heel veel zelfgemaakte lekkernijen en eigen kweektulpen verkocht. In totaal is €410,35 ingezameld. ,,Een mooi bedrag en prachtige afsluiting van de projectweek.’’

Hanneke met haar hond

Geef een reactie