EGMOND AAN ZEE – Bij restaurant De Klok op het Pompplein in Egmond aan Zee is donderdagmiddag een zeer grote uitslaande brand ontstaan. Bij de brand zijn 3 personen gewond geraakt. Het zou gaan om lichte verwondingen bij de eigenaar en een ober van het bedrijf. Zij zijn ter plekke nagekeken in de ambulance. Een gast van het restaurant is naar het ziekenhuis vervoerd met snijwonden. Hij zou vast hebben gezeten op het toilet en sloeg een raam in om in veiligheid te komen. Het vuur ontstond in de middag in de gasfles van een terrasverwarmer.

De impact van de brand in het centrum is groot. “Iedereen heeft hier wel eens gegeten, omdat het een van de oudste restaurants van Egmond aan Zee is. De verslagenheid is dan ook groot”. De KNRM is opgeroepen om te assisteren met blussen door zeewater te gebruiken. De brandweer heeft zijn best gedaan om de brand niet te laten overslaan naar de naastgelegen panden met winkel en woningen van de familie Bes. De veiligheidsregio heeft een NL-alert verzonden om ramen en deuren te sluiten. Het pand van restaurant de klok moet als verloren worden beschouwd.

De Veiligheidsregio roept bewoners op om zich te melden, als hun woning (rook)schade heeft gekregen door de brand. Dat geldt ook voor de ondernemers van nabijgelegen zaken. “Vanavond is stichting Salvage (eerste hulp namens verzekeraars) van 21.00 tot 22.30 uur in Hotel Zuiderduin aanwezig.”

Rookontwikkeling bij de klok Egmond

Rookontwikkeling bij de klok Egmond

Restaurant de Klok in brand

Heftige rookontwikkeling in Egmond aan Zee

De Klok na sein brandmeester

KNRM pomp water uit de zee voor het blussen

De klok Egmond