EGMOND-BINNEN – In groepsaccommodatie Broekakkers in Egmond-Binnen is maandagavond brand uitgebroken. Het vuur woedde korte tijd, er zijn geen slachtoffers te betreuren, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De melding kwam rond 22.45 uur bij de brandweer binnen. Vier voertuigen uit Egmond en Alkmaar kwamen ter plaatsen maar hoefden niet te blussen. De aanwezigen in Broekakkers hadden het vuur zelf uitgemaakt, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan RTV80. De brandweer hield zich nog wel bezig met nablussen en controleerde het ventilatiesysteem.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Wel laat de woordvoerder weten dat de bewoners snel weer naar binnen konden.

Asielzoekers

In groepsaccommodatie Broekakkers wonen sinds 7 oktober tijdelijk dertig alleenstaande minderjarige asielzoekers, uitsluitend meisjes. Een team van HBO- en MBO geschoolde jeugdprofessionals ontfermen zich over de jonge asielzoekers. Zo zijn de brandwacht en de beveiliging actief in Broekakkers. De brandwacht is 24 uur per dag in het gebouw aanwezig om een oogje in het zeil te houden.