BERGEN AAN ZEE – Het Breaking the Waves festival – dat sinds 2006 jaarlijks bij strandpaviljoen Uit de Kunst plaatsvond – zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 23 augustus bij Beachclub Offshore.

De organiserende stichting van dit unieke multidisciplinaire strandfestival van Bergen aan Zee zocht voor de komende editie een nieuwe locatie om invulling te kunnen geven aan de nieuwe ambities van het festival.

Ondanks de jarenlange samenwerking met strandpaviljoen Uit De Kunst bleken de ideeën van beide partijen niet langer verenigbaar om tot een overeenkomst te komen.

Friso van der Land, uitbater en eigenaar van beachclub Offshore, wilde graag om de tafel met de festivalorganisatie.

Samen met het bestuur van de stichting Breaking The Waves, Herman Link (voorzitter), Tjeerd Breeman (secretaris) en Jacob Meiboom (penningmeester) kwamen zij op 28 februari j.l. tot een definitieve overeenkomst.

De brede programmering van het festival, dat zich richt op jong en oud met een mix van live bands, klassieke muziek, literatuur, theater en dans, past uitstekend in de culturele agenda van Offshore.

Vorig jaar onderscheidde de beachclub zich al met de zondagse jazzconcerten en uitvoeringen zoals die van de Canto Ostinato, het festival wordt een welkom hoogtepunt van het zomerseizoen.

Voor de komende editie van het festival staan er een paar grote verrassingen op het programma, binnenkort zal de organisatie een tip van de sluier oplichten over hoe het programma er komt uit te zien.

Geef een reactie