EGMOND-BINNEN – De veertienjarige Reyn Gaarthuis uit Egmond-Binnen mag zichzelf kampioen lichtgewicht Noord Nederland noemen. Hij won zaterdag 17 juni een finalewedstrijd tijdens de Noord Nederlandse Kampioenschappen (NNK) in Hoorn. Ook zijn broer Toon (16) bokste indrukwekkend in de finale.

Reyn Gaarthuis.

Boksclub De Groot uit Egmond aan den Hoef, die samenwerkt met ABOV uit Hoorn, is trots op de twee broers die fanatiek en enthousiast trainen in dorpshuis Hanswijk en wedstrijden boksen.

Enthousiast publiek

“Reyn Gaarthuis behaalde in een volgepakte zaal een knappe overwinning”, vertelt Joost de Groot van de boksclub. “Reyn wist zijn tegenstander Jos Spronk van het Arkelse Barbells & Punches te domineren met zijn harde directe stoten en knappe combinaties. Reyn bokste ontspannen, maar bleef voortdurend druk zetten op Spronk, die daarbij stevig moest incasseren.”

“In de derde en laatste ronde had Reyn nog voldoende reserves over om het tempo op te voeren en zijn tegenstander aan het wankelen te brengen. De jury was unaniem: hij mag zich kampioen lichtgewicht Noord Nederland noemen! Het was de eerste partij van de avond, maar de wedstrijd trok meteen al veel aandacht van het enthousiaste publiek.”

‘Tegen een stoot’

Zijn broer Toon bokste zijn finalepartij afgelopen zaterdag in Purmerend, hij kwam uit in het middengewicht. De Groot: “Ook Toon nam de leiding in zijn partij. Dat deed hij tegen Max Westen van Boks academie Amersfoort. Twee ronden lang leek er geen twijfel wie de kampioen zou worden. Toon heerste met zijn directe stoten. Hij gaf daarbij zijn tegenstander geen kans.”

“Tijdens de tweede ronde had Toon zijn tegenstander in de touwen maar liep hij tegen een stoot op. Hierom werd de wedstrijd gestaakt. Dit in het voordeel van de tegenstander. Dat zorgde natuurlijk voor teleurstelling bij de supporters, de coaches en bij Toon zelf.”

‘Niet weg te slaan’

“Het blijft boksen en het is pas afgelopen na de laatste bel”, sprak Toon na de finalewedstrijd relativerend. “Er komen nog genoeg kansen om deze partij te revancheren want de boksers van Boksclub De Groot zijn ‘niet weg te slaan’.” (Foto’s: Duncan Dorenbosch).

Bekijk ook:
Leden boksclub De Groot succesvol (video)

Reyn Gaarthuis.

Toon Gaarthuis.