SCHOORL – Buitencentrum Schoorlse Duinen verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag; een heerlijke dag vol (gezins)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoensthema. De eerste Buitendag van dit jaar is zondag 20 januari en gaat over uilen.

In de Schoorlse Duinen leven allerlei soorten dieren, waaronder rans-, bos-, en velduilen. Wanneer het begint te schemeren, zijn de bosuilen aan de binnenduinrand te horen. Tijdens de Buitendag wordt elk uur een korte presentatie gegeven over het leven van deze nachtdieren.

Kinderen mogen zelf een uil knutselen, een uilenbal uitpluizen om te ontdekken wat uilen eten. Ter afsluiting mogen ze een broodje bakken boven de vuurkorf. Voor de vier activiteiten is de speciale Buitendag-strippenkaart à vijf euro te gebruiken.

Deze is te bestellen op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen is gevestigd aan Oorsprongweg 1, tel. 072-5093352, de toegang is gratis. Zie ook www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl.