EGMOND AAN DEN HOEF – The Bullfight staat zondagmiddag 3 december op het kleinkunstpodium van museumhoeve Overslot, gelegen tegenover de restanten van het Slot op den Hoef.

Een trouwe schare vaste fans weet het al langer dan vandaag: The Bullfight is een van die bands die de tijd neemt, geen hype maar een underground-formatie die zich in de diepte ontwikkelt, kalm, zelfverzekerd en trefzeker.

Vanaf de eerste demo “Lips & Ashes” (2004), een 70 minuten tellende donkere trip, is duidelijk dat dit een band is behept met een onvermijdelijke uitgesprokenheid. En vanaf de allereerste optredens is ook helder: of je er nu van houdt of niet, het is geen doorsnee bandjesavond die zich ontvouwt.

Nu, vier albums verder, is de band toegankelijker en professioneler dan ooit, zonder aan trefzekerheid te hebben ingeboet.

Het nieuwe album is zonder twijfel het beste dat sinds lange tijd van de vaderlandse kluitbodem is vernomen: een diepe worteling in de Europese muziektraditie gaat hand in hand met de vervreemding die The Bullfight eigen is.

Zaal open vanaf 14.00 uur, aanvang muziek 16.00 uur, vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld! Museumhoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef en is ieder weekend vrij toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur.