EGMOND AAN ZEE – De bunkers even ten noorden van Egmond aan Zee maakten onderdeel uit van de zogeheten Stutzpunktgruppe Castricum, een complex van verdedigingswerken dat werd geacht een sleutelrol te vervullen bij een eventuele geallieerde invasie. Dit was en is maar bij weinigen bekend.

De Stutzpunktgruppe Castricum bestreek het kustgebied van Wijk aan Zee tot aan Egmond aan Zee. Door de uitbraak van de Corona moest ook Bunkermuseum Jansje Schong gesloten blijven. Gelukkig is hier een eind aan gekomen.

.
Bunkermuseum Jansje Schong is weer geopend!

Normale openingstijden zijn de eerste en derde zondag van de maand, tot en met oktober, van 11.00 uur tot 16.00 uur. Er wordt tijdens openingstijden met tijdsloten gewerkt.

U kunt het bunkermuseum bezoeken onder de volgende condities: alleen, met meer personen uit één gezin of uit één huishouden. In verband met de corona-voorschriften gelden de volgende standaardregels:

  • Handen desinfecteren, 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

De bijzondere richtlijnen zijn:

  • U koopt een kaartje bij de kassa tijdens openingsdagen en noteert het aantal volwassenen en kinderen, samen met uw naam, emailadres of telefoonnummer.
  • Voorkeursbetaling is met PIN.
  • Kaartverkoop vooraf online is niet mogelijk.
  • Na betaling ontvangt u een tijdslot, uitgereikt op volgorde, niet op voorkeuze.
  • U volgt de aanwijzingen op die u krijgt van de bunkermuseummedewerkers.

.
Graag verwelkomt het Bunkermuseum u (weer) als bezoeker bij Bunkermuseum Jansje Schong.