BERGEN NH – “Het is fantastisch dat nu bijna alles weer open mag. Zeker in de mooie gemeente Bergen waar gastvrijheid en de kunsten zo’n bepalend onderdeel van onze lokale gemeenschap zijn”. Dat schrijft burgemeester Lars Voskuil op Facebook na een bezoek woensdag aan voorzitter Sandy Dekker van BIZ Egmond en ondernemers uit horeca en detailhandel. Ook wethouder Erik Bekkering was hierbij aanwezig.

‘ Er blijven wensen’

De ondernemers zijn blij met de versoepelingen die de overheid dinsdagavond bekendmaakte tijdens de persconferentie. Maar de Egmonders blijven volgens de burgemeester wensen houden. “Bijvoorbeeld een verdere verruiming van de openingstijden en het toegestane aantal bezoekers, het afschaffen van de QR-code check en de mondkapjesplicht”. Voskuil: “Maar tegelijk de realisatie dat er nu binnen de regels al veel mogelijk wordt en gelukkig is er grote bereidheid om daar binnen te blijven.”

‘Steun lokale ondernemers en de cultuursector’

Burgemeester Lars Voskuil roept alle inwoners op om de lokale ondernemers en de cultuursector te steunen. “Bijvoorbeeld door in onze gemeente uit eten te gaan of ‘de geest te laven’ aan al het moois in onze musea en galeries. Maar steun hen ook door ongevraagd mee te werken aan de regels waaraan zij gehouden zijn om open te mogen gaan.”

(Aangeleverde foto)

ByEvert