EGMOND AAN DEN HOEF – Burgemeester Hetty Hafkamp bracht vorige week een bezoek aan de Jozefschool. Niet om politieke issues te bespreken maar om te zien hoe anno 2016 lesgeven wordt en wat voor onderwijsmiddelen hiervoor worden gebruikt.

Directeur Jan de Boer ging samen met de burgemeester alle groepen langs, waar ze met verschillende kinderen heeft gesproken. “De burgemeester kwam alleen op school, zonder ambtenaren of wethouders”, vertelt Jan de Boer.

“Ik moet zeggen dat ze zeer belangstellend was, doorvroeg als haar iets niet duidelijk was en heel vriendelijk in de omgang met kinderen.

Ik heb onze burgemeester ook op de hoogte kunnen brengen van onze onderwijs speerpunten dit jaar, zoals het feit dat we stappen zetten op het gebied van meer- en hoogbegaafden onderwijs.

Alle kinderen vanaf groep 4 werken met een soort iPad op het gebied van rekenen, taal en spelling. We hebben geïnvesteerd in nieuwe chroom Books. Groep 8 gaat dit jaar onder leiding van deskundigen een aantal 3D printers in elkaar zetten.”

Geef een reactie