BERGEN – Camera in beeld is een landelijk systeem, waarbij alle (particuliere en overheids-) camera’s met zicht op de openbare weg op een kaart worden vermeld. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken.

Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie heel snel op de kaart zien of er camerabeelden aanwezig zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de betreffende camera.

Met Camera in beeld kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen. De politie is op zoek naar mensen die willen helpen hun wijk veiliger te maken door hun camera’s aan te melden op het systeem. Men kan hiervoor het online formulier invullen.

Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn, dan kan men dat via hetzelfde formulier aangeven. Het formulier is te downloaden via www.politie.nl. Daar onder het kopje thema’s > opsporing staan alle vragen/antwoorden en het inschrijfformulier.

Geef een reactie