ALKMAAR E.O – De Wandel4daagse Alkmaar, van 15 tot en met 18 juni, is in een nieuw jasje gestoken. Het Canadaplein en de Grote Kerk Alkmaar spelen daarin een belangrijke rol. Inschrijven is al mogelijk.

Dagelijks starten wandelaars vanaf het Canadaplein hun route, in achtereenvolgens de richting van Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Egmond en de omgeving rondom Alkmaar.

Feestje, massage en wandelexpo

Er is te kiezen uit vijf routes. De 8,5, 15, 20 en 25 kilometer starten dagelijks vanaf het Canadaplein. De 40 kilometer start elke dag, in alle vroegte, vanuit de Grote Kerk. Artiesten wachten de wandelaars op bij de finish om na afloop een feestje te bouwen. Behalve op zaterdag, dan is de finish op het Waagplein.

Bij de finish bieden omringende horecabedrijven speciale vierdaagse menu’s aan. De Grote Kerk vervult ook de rol als locatie voor de Wandel Expo waar bedrijven hun wandelcollectie presenteren. Wandelaars kunnen zich hier ook laten masseren door het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS).

4daagse feesten

Het Canadaplein is van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 juni het decor van de finish en het bijbehorende feest. Le Champion wil graag deze dagen de 4daagse feesten organiseren, waarbij het niet alleen een feestje wordt voor iedere wandelaar, maar voor iedereen uit Alkmaar en omgeving. De feestelijke intocht op het Waagplein op zaterdag blijft bestaan.

Inschrijven, ook twee dagen wandelen is mogelijk

De verwachte zesduizend deelnemers kunnen kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer per dag. Voor iedereen die maar twee dagen kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven, staat op vrijdag en zaterdag de Halve4daagse op het programma. Inschrijven kan tot en met 1 juni via: www.wandel4daagsealkmaar.nl.

Foto: Le Champion